Neum: Policajac iz revolta pucao iz službenog pištolja u stanici

... potvrdio je jučer za Oslobođenje Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Naime, što se točno dogodilo u ovoj PS, za sada nije poznato, no, po svemu sudeći, incident je zataškan, a o njemu u policiji nerado govore.

Problemi na poslu

Zapovjednik PS Neum, odbio je svaki razgovor sa novinarima, te novinare Oslobođenja uputio na glasnogovornika Bošnjaka, dok je Vinko Ćorić, načelnik PU Čapljina, kojoj pripada Policijska stanica Neum, kojeg su, kako je kazao, jučer zatekli na doručku, kratko rekao da je prije 15-ak dana jednom policajcu slučajno opalio pištolj.

Informaciju više su novinari pokušali dobiti i od komesara MUP-a HNŽ-a Amira Begića, no on je na samom početku razgovora rekao da ne radi jer mu je prije pet dana istekao mandat, te da ne zna za ovaj događaj(?!).

Nijaz Mehmedbašić, glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, kada su novinari pozvali, je rekao da je na sastanku, ali se "kao kroz maglu sjetio da mu je netko spomenuo ovaj incident".

Međutim, dodao je da to u tijeku dana, zbog obaveza, ne može provjeriti.

Na kraju, novinari su kontaktirali i glasnogovornika Srećka Bošnjaka koji potvrdio da je u hodniku PS Neum ispaljen hitac u zid, te da se, ipak, nije radilo o "slučajnom opaljenju", kako je rekao načelnik PU Čapljina Ćorić.

''Policajac na dužnosti u tijeku radnog vremena ispalio je hitac u znak revolta nekom odlukom PS Neum. Kada Odjel za unutarnju kontrolu dostavi izvještaj, onda ću moći opširnije govoriti o ovom događaju'', pojasnio je Bošnjak.