Nastavljeno suđenje sudskim policajcima iz Širokog Brijega

premijer liga BIH natjecanje, neredi Široki Brijeg, Neredi, suđenje, neredi u širokom brijegu, policajci, navijački neredi, Široki Brijeg, suđenje, suđenje, Oliver Knezović, navijački neredi
...nastavljen je proces protiv sudskih policajaca Županijskog suda u Širokom Brijegu Marinka Barbarića i Ivana Barića, koji se terete za oslobađanje Knezovića, glavnog osumnjičenika za ubojstvo Vedrana Puljića.

Prlić je tijekom svog svjedočenja najprije opisao cijeli događaj iz svog viđenja, ali on nije bio neposredni očevidac Knezovićevog bijega. Upravo tu se za obranu osumnjičenih pojavila prva anomalija, s obzirom da je Prlić, smatrajuću kako je situacija sasvim normalna, kobne večeri otišao kući u 21 sat. Naknadno, oko ponoći je obaviješten da je Knezović pobjegao te je sudskim policajcima naredio da napišu izvješća.

Na unakrsno ispitivanje branitelja Nade Dalipagić i Žarka Zeljke, koji su Prlića upitali je li normalna situacija da u trenutku kada se u Tužiteljstvu saslušava osam osumnjičenih osoba, 200 osoba je oko suda, Prlić uzima jednog od sudskih policajaca Kraljevića, kojeg vozi kući i pri tome ostavlja samog policajca Barbarića čuvati Knezovića, obavljati zadaću dežurnog operativnog i razdužiti 11 sudskih policajaca. Prlić je odgovorio kako je za njega to normalna situacija i ponovno bi postupio isto.

Nadalje, na pitanje odvjetnice Dalipagić je li točno da je njegov zamjenik Franjo Zelenika disciplinski kažnjen iz razloga što je nalog napisan naknadno, a taj nalog je potpisao upravo zapovjednik, Prlić je rekao kako se ne sjeća. S druge pak strane, Borislav Čuljak, koji je te noći bio branitelj dvojice osumnjičenih navijača FK Sarajevo, potvrdio je kako je ispred suda bilo najmanje 200 osoba, među kojima i obitelji osoba iz Sarajeva. Čuljak je kazao kako su u jednom trenutku, na zaprepaštenje sviju, u pratnji vozila pod rotirajućim svjetlima na sud došli tadašnji predsjednik Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić i potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo.

Osim toga, on je potvrdio kako je osobno čuo kako je Kebo izvještavao nekog od novinara iz Sarajeva te mu kazao: "Oslobodili smo naše heroje." Nastavak suđenja zakazan je za 17. veljače iduće godine kada će se ispitivati također svjedoci Tužiteljstva ZHŽ-a.
Dnevni list