Napadači koji su bokserima pretukli muškarca u Mostaru idu u pritvor

MUP HNŽ, muškarac, naoružani muškarac, Sarajevo, MUP HNŽ, pritvor, osumnjičeni, Mostar, crna kronika

Općinski sud u Mostaru je na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, odredio jednomjesečni pritvor A.D. (1989.), S. Ž. (1998.) i S. A. (1995.), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Naime, A. D. S. Ž. i S. A. se sumnjiče da su dana 16. travnja, oko 21.00 sati, u ulici Mostarskog bataljona, u Mostaru, ušli u poslovni prostor u kojem se nalazio oštećeni O.T., tako da je prvoosumnjičeni A.D.  udario nogom u staklo na ulaznim vratima navedenog prostora te isto razbio, zatim otključao ulazna vrata i potom sva trojica ušli u unutrašnjost poslovnog prostora, pa rukama i nogama, koristeći pri tome i metalni bokser, udarali oštećenog po glavi i drugim dijelovima tijela, uslijed kojih udaraca je oštećeni zadobio teške tjelesne ozljede. 

Općinski sud je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, te tako prvoosumnjičenom A.D. odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, a drugoosumnjičenom S. Ž. i trećeosumnjičenom S. A. zbog bojazni da bi ukoliko bi bili pušteni na slobodu, mogli ponoviti kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.