Nakon samoubojstva učenice: Zatražene disciplinske mjere protiv razrednice i pedagoginje

...o osnovnom obrazovanju i vaspitanju odmah pokrene disciplinski postupak protiv pedagoga škole i odjeljenskog starješine tragično nestale učenice S. P. s ciljem da se utvrdi njihova eventualna odgovornost za nemili događaj. Resorno ministarstvo je također od Školskog odbora zatražilo da najkasnije do 12. januara održi sjednicu na kojoj će razmatrati mjere koje je direktor škole preduzeo u vezi sa svim dešavanjima koja su prethodila nestanku učenice i utvrdi je li bilo eventualnih propusta od direktora škole.

- Svjesni da je izgubljeni mladi život nenadoknadiv, stručnjaci Ministarstva prosvjete i kulture, u suradnji s pedagoškim službama u svim školama, preduzet će dodatne preventivne mjere kako se ovakva tragedija nikada ne bi ponovila - navodi se u priopćenju Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

Prema pisanju medija, S.P. (14) iz sela Kobatovci, u općini Laktaši, navodno je 30. prosinca skočila i u rijeku Vrbas, a nekoliko sati prije tragedije rekla je drugaricama u školi da će se ubiti zbog loše zaključne ocjene i neprijatnosti koju je doživjela od razrednice i pedagogice.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.
(fena)