Nakon četiri dana pronađeno tijelo kajakaša

poginuo muškarac, HGSS, nastradao kajakaš, prilikom vožnje kajacima, rijeka Mrežnica, nastradao kajakaš, rijeka Mrežnica, u Općini Tounj
Karlovačka policija priopćila je da je u mjestu Ključ u Općini Tounj oko 20,25 sati pronađeno i iz rijeke Mrežnice izvađeno tijelo 38-godišnjaka iz Zagreba te da se provodi policijski očevid.

Željko Barišić se utopio kad je pao između veće kamene stijene i slapa u dubinu od devet metara, gdje se voda snažno vrtloži. On i još četvorica kajakaša ispali su u nedjelju oko 11,50 sati iz svojih kajaka na slapu i uspjeli doći do mirne vode, ali je jedan kajak zapeo na slapu. Barišić ga je, kao najiskusniji među njima, pokušao iščupati, ali ga je voda podvukla pod slap i više nije isplivao.
Ronioci nisu mogli provjeriti je li poginuli kajakaš pod slapom jer je snaga vode bila prevelika. Zbog toga su protekla tri dana pripadnici HGSS-a i vatrogasci gradili dvije brane kako bi se matica rijeke Mrežnice preusmjerila na lijevu obalu i smanjila količina vode na desnoj, na slapu. To je roniocima omogućilo da urone pod slap.

Branu je gradilo dvadesetak pripadnika HGSS-a, vatrogasci karlovačke Javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Barilović i Belaj.

Hina