Na lokalitetu Gorica - Struge otkrivene dvije plantaže marihuane

O ovom slučaju još se vodi istraga, s ciljem otkrivanja osoba koje su plantažu zasadile i održavale. Povodom toga jutros je u PU Čapljina održana i konferencija za novinare, a Čapljinski portal vam donosi i ekskluzivne fotografije plantaže, stabljika i zaplijenjene robe.

U suradnji sa građanima dobili smo informaciju da bi se na lokalitetu Gorica/Struge nalazi nasad opojnih droga. Prvo smo otkrili jednu platažu na kojoj smo zaplijenili 130 stabljika visine od  40 cm do dva i pol metra. Dok se radio nadzor te prve ubrzo smo pronašli i drugu plantažu sa još 120 stabljika visine od 20 cm pa do skoro tri metra. Zadnjih nekoliko dana provodimo operativne mjere na otkrivanju vlasnika plantaže a još od ranije provodimo sveobuhvatnu akciju na sprečavanju ovakvih stvari. “ – istaknuo je na jutrošnjoj konferenciji za novinare načelnik PU Čapljina Vinko Ćorić.

„ Moram istaknuti da postoji veliki broj područja bez nadzora, koje kriminalci koriste da zasade i skriju plantaže marihuane. No MUP HNŽ je krenuo u odlučnu akciju i vidite na ovom slučaju da kriminalci u svojoj namjerni ne uspijevaju. “ - kazao je  Srećko Bošnjak, načelnik Odjela krim policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije

Uz sve to policijsku službenici prije par dana kod jedne su osobe pronašli svježu drogu, tj vrh stabljike marihuane. Stoga se misli da to ima veze sa ovim otkrivenim stabljikama, no identite osobe neće se otkrivati sve do okončanja istrage i provjere prikupljenih podataka.

“ Uprava policije provodi više aktivnosti i na više lokacija u županiji a cilj je otkrivanja ovakvih i sličnih kaznenih djela. U sklopu tih aktivnosti je došla i ova akcija u Čapljini koju smo uspješno sproveli  zahvaljujući suradnji sa građanima. Pozivam sve građane da surađuju sa policijom kako bi se otkrivala kaznena djela i spriječavalo zasađivanje plantaža  opojnih droga.
“ - rekao je Amir Begić, komesar MUP-a HNŽ-a.

Zdravko Jakiša | ČA::portal