Na Jahorini lavina usmrtila 27-godišnju bordericu

lavina, crna kronika, crna kronika, tragedija, pogibija, skijaši, lavina, snježna lavina, djeca rast, pogibija, lavina, italija, potres, lavina, snježna lavina

Na Jahorini je 27-godišnja Tamara Cvetković iz Banja Luke preminula u nedjelju kada se na nju srušila snježna lavina. Tragedija se dogodila u poslijepodnevnim satima na stazi ženskog spusta, napravljenoj za potrebe Olimpijskih igara 1984. godine, koja je već duže vremena zabranjena za skijanje. Djevojka je s dvojicom prijatelja bordala kada se pokrenula lavina.

Šef Gorske službe spašavanja, Miro Kalem kazao je za Press da su troje bordera bez ičije pratnje, usprkos upozorenjima otišli do staze koja je zabranjena za skijanje.

"Staza je prilično udaljena od ski-centra i morali su dosta pješačiti da bi tamo stigli. Usput su morali naići na nekoliko znakova upozorenja, ali se na njih nisu obazirali. Prešli su na zabranjenu stazu niz koju su se spuštali bordovima. Kada su ušli u S krivinu, skrenuli su u šumu i aktivirali lavinu", kazao je Miro Kalem. Dodaje da je lavina bila 50 metara široka i 200 metara dugačka.

Snijeg je potpuno zatrpao djevojku dok je dvojicu bordera djelomično zatrpao. Muškarci koji su se spuštali zajedno s djevojkom preživjeli su. Nakon 25 minuta potrage za djevojkom, spasioci su locirali mjesto gdje se djevojka nalazi. Nakon iskopavanja njezinog tijela djevojka je bila mrtva.