Na Facebooku saznala da se najbolja prijateljica utopila pokušavajući da je izvuče iz rijeke

Za smrt svoje prijateljice Ane Kostić, koja je kobne noći 27. travnja pokušala da joj pomogne, saznala je preko Facebooka. Ana L. (14), koja je 27. travnja šetala po brani na reci Timok, s koje se okliznula i upala u nabujalu rijeku, uspješno se oporavlja u zaječarskoj bolnici i za nekoliko dana biće puštena kući.

Okružena članovima obitelji i uz ogromnu stručnu podršku psihologa, Ana sada bije drugu bitku, suočavanje sa činjenicom da joj se najbolja prijateljica udavila pokušavajući da je izvuče iz nabujale reke, prenosi bportal. - Čuli smo krik i odmah smo shvatili šta se dogodilo! Čim su joj donijeli mobilni telefon, prvo što je uradila otišla je na facebook i na profilu svoje najbolje prijateljic Ane Kostić vidjela mnogobrojne poruke „počivaj u miru" koje su prijatelji pisali! Trebalo je dosta vremena da je onako neutješnu i uplakanu bar malo umirimo - saznajemo na zaječarskoj pedijatriji, gde se Ana L. nalazi.

Anino zdravstveno stanje je sada mnogo bolje. Iako je utučena i tužna zbog svega što se desilo, ona se ipak uspješno oporavlja. - Dobija antibiotsku terapiju, pluća su joj mnogo bolje i ako se tako nastavi, za nekoliko dana će ići kući - kaže doktorka Brankica Vasić, pedijatar. Što se tiče njenog psihičkog stanja, ona je preživjela traumu, s njom rade psiholozi i biće potrebno vrijeme da ojača i nastavi dalje. Prijatelji i rodbina su stalno sa njenom sestrom Jelenom i ocem Slobodanom, koji su još uvijek u šoku. Anina majka Ljupka, koja je na privremenom radu u inozemstvu još nije stigla iz Grčke.

 

- Čim me je pozvao Slobodan i rekao mi šta se dogodilo, došao sam iz Negotina - priča kroz suze Slobodanov brat Jovan Simonović. - Strašno, ne mogu da vjerujem da naše Anči više nema. Evo, čekamo Ljupku da stigne iz Grčke, plašim se tog trenutka. Kako joj je, samo ona zna. Slobodan i Jelena ne znaju za sebe, stalno su pod sedativima, očajan sam, ne znam kako da im pomognem...Sahrana nastradale Ane Kostić još uvek nije zakazana jer se čeka da Anina majka stigne u Zaječar.