Motociklista iz provalije spašen uz pomoć HGSS-a

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja sudjelovali su izvlačenju teško ozlijeđenog motociklista koji je u četvrtak poslijepodne sletio pedesetak metara duboko u provaliju sa ceste Gospić-Karlobag.Osim drugih dežurnih službi, i gospićka stanica HGSS-a je nešto prije 15.30 sati alarmirana o prometnoj nesreći.
Javljeno je da je motociklist, strani državljanin, sletio s državne ceste i survao se desetine metara u ambis.

No, tek nekoliko trenutaka nakon dojave jedan od članova HGSS-a sasvim slučajno naišao je na mjesto nesreće, zaustavio se i krenuo prema unesrećenom, kako bi mu pomogao. Kada je uspio pronaći najpovoljniji put kako bi se spustio do stradalog motociklista, u spasilačkoj akciji pridružili su mu se liječnica i vozač hitne medicinske pomoći. Pružili su motociklistu prvu pomoć, te ga pripremili za transport, izvlačenje na cestu.
Ubrzo do mjesta nesreće dolazi jedanaest članova HGSS-a iz Gospića. Stradalnik je postavljen na imobilizacijsku dasku i na nosilima na ruke iznesen do vozila hitne pomoći.
Pritom se tražio i najbrži i najpovoljniji put za izvlačenje motorista, s obzirom da je teško ozlijeđen. Već oko 16 sati stradalnik je izvučen na cestu, gdje je smješten u vozilo hitne pomoći pa je nastavio put bolnice.

Hina