Mostarac i čapljinski zaštitar optuženi za ubojstvo u Metkoviću

Županijsko tužiteljstvo Mostar optužilo je čapljinskog zaštitara Ljubomira Markovića za podmuklo ubojstvo Metkovićkog dilera devizama i autoprijevoznika Mirka Grubišića zvanog Grubi (55) koje se dogodilo krajem zime u središtu Metkovića, a Adnana Šljivića (23) iz Mostara za pomaganje počinitelju, piše večernji list.

Obojica trenutno pregovaraju s tužiteljicom o sporazumnoj nagodbi za visinu zatvorske kazne. Ne spore da su zajedno bili u blizini mjesta zločina koji se dogodio u mercedesu C klase ispred kafića Calipso, a Šljivić je tvrdio da je tek sjedio u Markovićevu BMW-u, koji je naknadno stao nakon što je naletio na poplavljenu cestu u mjestu Kula Norinska, svega 10-ak kilometara dalje, pa je potom i napušten.

U BMW-u su pronađeni tragovi krvi, dok su na parkiralištu, gdje su osumnjičeni čekali nesretnoga Grubišića, evidentirani opušci. Pronađene su i medicinske rukavice koje je ubojica pri bijegu odbacio nakon što je ispalio smrtonosni hitac u potiljak žrtvine glave. Valjda zbog panike, počinitelj nije pokupio novac, više od 500.000 kuna, koliko je bilo u Grubišićevim džepovima od prsluka.

 

Piše: Robert Soldo/VLM