Mostar: Uhićen sa drogom u ulici B. Buconjića

marihuana, MUP HNŽ, Zakon, Amsterdam, marihuana, Čapljina, marihuana, droga, marihuana, legalizacija marihuane, u medicinske svrhe ,  multiple skleroze, maligne bolesti, uzgoj marihuane, marihuana, uživanje marihuane, zakon o marihuani, legalizacija marihuane, medicinska marihuana, marihuana, medicinska marihuana, lijek, Mostar, uhićenje, marihuana
U oblasti javnog reda i mira registrovan je jedan prekršaja, i to na području Mostara. U oblasti sigurnosti saobraćaja registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda.

Pripadnici Sektora krim.policije MUP-a HNK jučer su, radeći na sprečavanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, u Ul. B.Buconjića u Mostaru lišili slobode M.G.(1978) iz Mostara. Tom prilikom kod njega je pronađeno 10 identičnih pvc omota sa sadržajem smeđe praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "heroin", a M.G. je zadržan u službenim prostorijama radi krim.obrade. 

Daljnjim radom na terenu, te nakon prikupljenih određenih saznanja, pripadnici Sektora krim.policije su lišili slobode E.K. iz Mostara, kod koga je pronađeno oko 150 grama smeđe tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Isti je zadržan u službenim prostorijama te je u toku kriminalistička obrada, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

(Fena)