MOSTAR TUGUJE: Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica za žrtve zrakoplovne nesreće

mostar tuguje, Stari most
večeras je Stari most u mraku na kojem je u znak odavanja počasti i solidarnosti tragično preminulima simbolično instalirano pet zvjezdica.

"Mostarci su i na ovaj način odali počast tragičbno stradalima i uputiti poruke solidarnosti njihovim obiteljima stradalih ", ističu iz Centra za Mir Mostara. Tugu za tragično preminulima i solidarnost sa njihovim obiteljima sinoć su također građani Mostara izrazili na Španjolskom trgu.

"Ovo je jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH", riječi su koje odzvanjaju Mostarom, BiH, ali i čitavom regijom. Izrazi sućuti obiteljima stižu sa svih razina vlasti, a Grad Mostar i HNŽ za sutra, na dan komemoracije i ukopa, su proglasili Dan Žalosti.

"Komemoracija za stradale u zrakoplovnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u Mostaru, održat će se u utorak, 16. svibnja, u 12,30 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače", potvrđeno je iz Gradske uprave Mostara.

Inače, Vlada HNŽ, na današnjoj izvanrednoj sjednici, donijela je odluku o proglašenju 16. svibnja Danom žalosti u povodu pogibije pet osoba u zrakoplovnoj nesreći u subotu kod Mostara.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNŽ-a.

Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i športskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Vlada je zajedno s Gradom Mostarom preuzela obvezu plaćanja troškova ispraćaja i pokopa stradalih u nesreći, priopćeno je iz županijske Vlade.

/HMS/