Mostar: Šemso Salčin (31) ubijen nakon izlaska iz zatvora

Policija FBiH
Načelnik Sektora kriminalističke policije županijskog/kantonalnog MUP-a Srećko Bošnjak novinarima je izjavio da je u Ulici 10. hercegovačke brigade oko 4.30 sati došlo do pucnjave i da je policija izlaskom na mjesto događaja utvrdila da je ubijen muškarac S. Š. (31).

''Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije pronašli su mrtvo tijelo nepoznatog muškarca, a doktor je na licu mjesta konstatirao smrt. Uviđaj na licu mjesta izvršili su dežurni županijski/katonalni tužitelj Adis Nuspahić i pripadnici Sektora kriminalističke policije županijskog/kantonalnog MUP-a'', rekao je Bošnjak.

On je dodao da je u poslijepodnevnim satima urađena i obdukcija tijela ubijenog, te da policija već ima saznanja o eventualnom počinitelju ubojstva.

Niko nije mogao da potvrdi da li se radi o obračunu narko-mafije.

Ubijeni Salčin prije nekoliko dana izašao je iz zatvora u kome se nalazio od rujna 2009. godine kada je u akciji federalne Uprave policije sa grupom Mostaraca uhićen zbog trgovine drogom.

Otac ubijenog Salčina je Dževad Salčin Struja kome se trenutno u Sudu BiH sudi za ratne zločine nad Hrvatima počinjene u Trusini kod Konjica 1993. godine.

Srna