Mostar: Osuđenik preminuo u zatvoru

auto, dječak, nesreća, Mostar, balkon, pad, sex, zaglaviti, bolnica, osuđenik , zatvor, smrt, Mostar
...u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, koja je, prema preliminarnom izvještaju, kako je to rečeno u Tužiteljstvu HNŽ za Dnevni avaz, pokazala da je riječ o srčanom udaru.

Krasnić je, najvjerojatnije, preminuo tijekom noći sa srijede na četvrtak. Kada je, u četvrtak u sedam sati ujutro, bila prozivka nakon ustajanja, primijećeno je da se on ne pomiče. Dvojica zatvorenika koja su s njim bila u istoj ćeliji su, nakon što su uvidjeli da mu je tijelo hladno, alarmirali nadležne, koji su odmah pozvali liječnike koji su samo mogli konstatirati da je mrtav.

Kako je za Avaz rečeno u Tužiteljstvu, obavljen je razgovor sa zatvorenicima koji su s njim dijelili prostoriju. Oni su kazali da ništa neuobičajeno nisu primijetili, te da su navečer gledali TV program, nakon čega su otišli na spavanje. Iako vanjskim pregledom tijela nisu uočeni nikakvi tragovi nasilja, ipak, s obzirom na okolnosti, naređena je obdukcija koju je obavio dr. Dražen Damjanjuk.

Slično je u petak ispričao i direktor KPZ-a Mostar Romeo Zelenika, dodavši da je u obiteljskoj anamnezi Krasnića navedeno da su mu roditelji i brat umrli od infarkta. Također, Zelenika kazao da će Krasnića Uprava zatvora ukopati, najvjerojatnije, u Mostaru, s obzirom na to da on nema nikoga od članova obitelji.

Krasnić je u srpnju 2012. godine osuđen na pet i pol godina zatvorske kazne. Njemu se, podsjetimo, sudilo zajedno s Nerminom Hadžovićem i Samirom Šalakom, koji su 18. ožujka 2011. godine provalili u kuću njegove strine Zinete Krasnić, koja je tom prilikom smrtno stradala. Njih dvojica su osuđena na po 12 godina za razbojničku krađu sa smrtnim posljedicama, dok je Krasnić dobio zatvorsku kaznu za tešku krađu i neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelja.

Dnevni avaz