Mostar: lažna medicinska sestra otuđila novac iz stana

Proteklog vikenda (u vremenskom razdoblju od 07.05-10.05.2010.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirane su 34 prijave od strane građana (na području Mostara 20, na području Konjica 6, na području Čapljine 6, na području Prozor-Rame 1 i na području Čitluka 1).

U oblasti javnog reda i mira registrirano je osam prekršaja i to na području Mostara 6, na području Prozor-Rame 1 i na području Čapljine 1.

U oblasti sigurnosti prometa registrirane su 23 prometne nezgode u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede, dok je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Prometne nezgode su se dogodile ; na području PU Mostar 11, na području PU Čapljina 4 i na području Konjic 8.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

- 07.05.2010.godine u PU Konjic je prijavljeno da je od strane NN počinitelja otuđeno vozilo marke „Mercedes 124" dok se nalazilo parkirano u Ul. Sarajevska u Konjicu. Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu kao i Odjel krim.policije.

- 08.05.2010.godine u 11,35 sati u mjestu G.Bradina, općina Konjic, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Said Lj.(1989) iz Zukića s vozilom „VW Golf" i Esad Š. s vozilom „Ford Tranzit". Tom prilikom teške tjelesne ozlijede zadobili su vozač Said Lj. i suvozač Suad B. Očevid na licu mjesta izvršili su djelatnici Policijske stanice za sigurnost prometa Konjic.

- 08.05.2010. godine u 14,15 sati u mjestu Potoci, općina Mostar, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao Senad O. koji je, u trenutku nezgode, upravljao vozilom marke „VW Golf". Isti je zadobio teške tjelesne ozlijede.

- 09.05.2010.godine u PU Mostar obratila se R. L. iz Mostara i prijavila da je, oko 12,00 sati, u njezin stan došla NN ženska osoba koja se predstavila kao medicinska sestra i tom prilikom iskoristila nepažnju prijaviteljice i otuđila joj novac. O svemu je odmah upoznat Odjel krim.policije kao i patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji osobe.

mup hnž