Mostar: Izašao na dopust i preminuo od droge

kokain, afera, droga, Mostar, kokain, BIH, kokain, crna kronika, Republika Irska, kokain, heroin

Policija i tužiteljstvo sumnjaju da je to uzrok smrti s obzirom na Kožulovu prošlost i činjenicu da je policiji od prije poznat kao osoba sklona uživanju opojnih droga.

Loše se osjećao

Kožul je preminuo u ugostiteljskom objektu “Crni” u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Inače, nalazio se na dopustu iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru, gdje je izdržavao kaznu zatvora zbog počinjenog kaznenog djela. U MUP-u jučer nismo mogli dobiti informaciju koje je kazneno djelo bilo u pitanju. Kožul je sjedio u kafiću sa svojim društvom kada mu je odjednom pozlilo i slabo se osjećao pa su ga prijatelji sjeli za drugi stol, gdje nitko nije sjedio kako bi malo odspavao. Međutim, oko 22.20 sati pozvana je ekipa Hitne medicinske pomoći, jer Kožul nije davao znakove života. Policiju je o ovome slučaju obavijestio dežurni liječnik iz Hitne pomoći u 22.30 sati, koji je izišao na intervenciju. Nažalost, liječnik je izlaskom na mjesto događaja mogao samo konstatirati smrt Kožula. Očevid su izvršili pripadnici krim policije i dežurna županijska tužiteljica Sanja Šurković. “Isključena je sumnja u nasilnu smrt pa zbog toga se neće ni raditi obdukcija, a s tim je suglasna i obitelj”, izjavila je tužiteljica Šurković.

Drugi slučaj

Kada je u pitanju droga, ovo je drugi slučaj predoziranja u Mostaru u ovome mjesecu. Podsjetimo, sredinom prosinca je u mjestu Vrapčići pronađeno tijelo nepoznatog muškarca koji je davao znakove života. Odmah je na lice mjesta upućena Hitna pomoć, čiji su pripadnici muškarca prevezli u bolnicu Južni logor u Mostaru. Utvrđeno je da se radi o Dariju Kolobari iz Mostara, koji na tijelu nije imao tragova nasilja. Nažalost, on je uskoro nakon prijma u bolnicu i preminuo. I Kolobara je bio poznat policiji kao osoba sklona uživanju opojnih droga.

dnevni list