MONSTRUMI IZ BiH Umirovljenika omamili, u šumi polili benzinom i potom zapalili

Policija je u srijedu na konferenciji za novinare objavila da su oni davali oglase u novine u kojima su tražili starije i imućnije ljude za druženje. Na oglas se javio i Filipović.

Podizali novac s kartica

Tako su ga namamili da 31. siječnja oko 17.30 sati dođe u stan žene (34) u zagrebačkom naselju Peščenica. U stanu su mu dali čašu soka u koju su stavili usitnjene lijekove. Omamljenog Filipovića iznijeli su iz stana i posjeli na stražnje sjedalo njegovog BMW-a 318. Osumnjičeni muškarac se BMW-om odvezao do benzinske postaje na istoku Zagreba. Tamo je kreditnom karticom ubijenog kupio kanistar i 16 litara benzina. Muškarac i žena su se dovezli do šume Ravenščica nedaleko od Križevaca. Iznijeli su umirovljenika iz auta. Tijelo su bacili u udubinu i zapalili ga. Nakon toga su se vratili u Zagreb. Otišli su u Hrvojev stan i ukrali videokameru i fotoaparat. Nakon toga su se vratili u stan na Peščenici gdje su oprali odjeću kako bi prikrili tragove. Nekoliko dana su koristili Filipovićeve kartice. Podizali su novac i kupovali robu. Policija je rekla kako su na mjestu očevida našli nakit ubijenog koji im je ukazivao na to da je riječ o imućnijem čovjeku. Osim toga javio im se očevidac koji je iz automobila vidio kako usred šume Ravenščica nešto gori. Policija kaže kako su 7. veljače povezali zločin i nestanak s osumnjičenima.

Majka prijavila nestanak

Osumnjičeni muškarac je već poznat policiji po više od 30 kaznenih djela, a bila je i raspisana tjeralica za njim jer je izbjegavao odlazak u zatvor. Osumnjičene su u srijedu priveli istražnom sucu u Koprivnici. Hrvojev nestanak je, podsjetimo, prijavila njegova majka Mila (93), koja ga je zadnji put vidjela 31. siječnja. Hrvoje je bio dobrostojeći muškarac koji je skrbio i za majku. Karijeru je izgradio u Zračnoj luci Zagreb, gdje je radio kao koordinator prometa. Policija sumnja da možda postoje i druge žrtve koje je navedeni par opljačkao.

Piše: I. Herceg / dnevni-list.ba