Mladić umro nakon samo jednog dima sintetičke marihuane

droga

Devin i Veronica Eckhardt nikad nisu zamišljali da će morati gledati kako helikopterom u bolnicu prevoze srce njihovog jedinog sina. No u četvrtak, 17. srpnja, ispoštovali su njegovu želju da donira svoje organe.

Nakon što je Connor preminuo njegovi roditelji odlučili su na Facebooku podijeliti neke stvari o njegovom životu i smrti, u nadi da će njihova tragedija poslužiti kao upozorenje drugima na opasnosti koju sintetička marihuana nosi, piše Slobodna Dalmacija.

Popustio je pred društvom i mislio da je to što radi sigurno, a onda je nakon jednog dima zaspao i nikad se nije probudio - kazao je mladićev otac. Njegov je mozak ostao bez kisika, natekao je te je Connor pao u komu.Dok su čekali da Connora pripreme za doniranje organa, njegovi roditelji te sestre, Sabrina i petogodišnja Ashnika, okupili su se kraj njegovog bolničkog kreveta.

- Cijelo vrijeme sam mislila kako će svakog trena otvoriti oči i reći 'Što ima, momci?' - kazala je Veronica Eckhardt za Los Angeles Times koja je zajedno s obitelji snimila video kraj sina koji je ležao u komi, kako bi ukazali na opasnost sintetičke marihuane.- Ovo je naš sin, Connor Reid Eckhardt. Donio je krivu odluku i uzeo proizvod pod nazivom KS, ili začin, i sada je njegov mozak mrtav... To nije igra, već stvarnost, molim vas pomozite nam boriti se protiv toga.

Potom su u sjećanje na sina kreirali Facebook stranicu s upozorenjima o sintetičkog drogi.'Spice' je miks biljaka koje su posprejane kemijom kako bi prouzrokovale isti doživljaj kao kod pušenja marihuane. Količina biljaka i kemikalija nikad nije ista, pa korisnici ne znaju niti što puše, a ni kolika je koncentracija sastojaka.

Droga je dostupna u trgovinama i na internetu, iako je prodaja u Kaliforniji ilegalna.- Connor Eckhardt umro je nakon što je uzeo JEDAN DIM sintetičke marihuane (SPICE, K2, POTpourri). Ova opasna supstanca lako je dostupna. Pomozite nam spasiti živote dijeleći ovu stranicu - piše u opisu Facebook stranice koja već ima 32,098 lajkova.