Mladi poduzetnik Matija Raos izgubio bitku za život: 'Prečesto jurimo kroz život i ne cijenimo male stvari'

matija raos
Matija Raos, mladi hrvatski podzetnik, poznat i kao aktivist za prava free freelancera, preminuo je u nedjelju nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću s kojim se borio zadnjih godinu dana. Bio je pokretač inicijative Coworking Croatia i predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca.

Vijesti o smrti objavila je na Facebooku:

"Matija Raos je jučer zauvijek zaspao. U 14.50 sati, 26. kolovoza, naš je Matija napustio ovaj svijet. Njegova hrabrost, upornost, strast za životom, obiteljska i prijateljska ljubav, kao i neograničena podrška nisu pomogli pobijediti bolest. Njegova empatija i volja da uvijek bude ruka pomoći zauvijek će živjeti kroz svaku osobu koju je dotaknuo i kroz životno djelo koje nama ostavlja, Matijina energija zauvijek će biti s nama".

Mladi je poduzetnik posljednje postove objavio prije dva dana kada je među ostalim napisao:

"Dragi prijatelji, nažalost, moja borba s rakom još nije gotova. Zbog postoperativnih komplikacija i novootkrivenih stanica raka, morat ću u četvrtak na hitnu operaciju.

Sve ovo je neodoljiv i užasan déjà vu. Zato vas još jednom trebam da mi pošaljete svoje pozitivne misli i vibracije. Pomozite mi zatvoriti ovo, najizazovnije poglavlje mog života i krenuti naprijed. Nadam se da ću nakon toga još malo moći uživati u ljetu.

Ono što sam naučio iz svega ovoga jest da prečesto jurimo kroz život, radimo, borimo se, bez da cijenimo svoje voljene i male stvari. Nemojte život uzimati previše ozbiljno i bez obzira što uživate u svakom dahu, razgovoru, osmijehu, poljupcu, plesu."