Mjesto zrakoplovne nesreće cijelu noć osiguravali pripadnici MUP-a HNŽ-a

zrakoplovna nesreća
... Igor Pejić kazao je za Dnevni avaz da su mjesto teške nesreće cijelu noć osiguravali pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo, jučer je odmah nakon primanja informacije o nesreći, u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH, za manje od 30 minuta formiran istražni tim.

- Fokus postupanja istrage jučer je bio na sklanjanju tijela sa lica mjesta. To je urađeno sinoć, ministar Jusko i ja smo bili na licu mjesta do 23 sata. Nakon našeg odlaska su uklonjena tijela, prebačena u Zavod za patologiju u Mostaru, gdje će se napraviti obdukcija u redovnom postupku - kazao je Pejić.

Prema njegovim riječima, iako su bili postavljeni reflektori, istraga i uzimanje dokaza u tijeku noći su obustavljeni.

- Istraga je jutros nastavljena, naš istražitelji rade svoj posao, a pripadnici Ministarstva unutarnjih  poslova i Tužiteljstva rade svoj posao, neovisno jedni o drugima, rade paralelno. Cijelu noć mjesto nesreće osiguravali su pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, tako da nije bilo diranja materijalnih dokaza, a eventualno sutra, svi materijalni dokazi izuzeti sa lica mjesta i prebačeni u vojni hangar aerodroma Mostar. - kazao je Igor Pejić.