Ministru Kvesiću ponovo prijete smrću

...najavio i miniranje čitave zgrade. Policija se dala u potragu za onim koji je zaprijetio ‘odmazdom’, a dobila je i zadatak da danonoćno čuva još jednog ministra ove županije. Sve se to događalo pred današnju svečanu dodjelu ključeva stanova u Grudama namijenjenih braniteljima, a koje je najavljeno u 10 sati u širokobriješkom Borku (!?).

S druge strane, kako se također spominje, upravo ovom dodjelom nezadovoljna skupina branitelja i članova njihovih obitelji dva sata ranije planira ‘opkoliti’ čitav sporni stambeni objekt, tražeći novi i, kako kažu, pravedniji odabir budućih korisnika kvadrata za stradalničku populaciju. Podsjetimo, ministar Kvesić je i proljetos prijavio prijetnje smrću, i to nakon što su se već spominjala imena novih stanara. Naime, prijavio je kako je na svoj mobitel zaprimio više SMS poruka prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, piše večernji list.

Osumnjičen je brat poginulog branitelja Tomislav Barić zvani Guslar, koji je otprije bio poznat zbog javne paljevine automobila grudskog načelnika uslijed uskraćivanja obećanoga. Guslar jučer nije prijetio, a kako nam je proljetos rekao, njegova majka već godinama traži samo ono što joj pripada, a obećana joj je kvadratura jednosobnog stan. Inače, u to vrijeme se u našu redakciju još javljao i jedan 100-postotni ratni invalid iz Gruda, koji je ovom prilikom također ostao uskraćen.

 

Piše: Robert Soldo/VLM