MINISTARSKI POTEZ U Livnu izazvao prometnu pa pobjegao s mjesta nesreće

Livno
Relax-portal.info

U Livnu se danas priča samo o jednom - prometnoj nesreći u kojoj je navodno sudjelovao Darinko Mihaljević, ministar MUP-a HBŽ. Tim povodom se javnosti putem službenog dopisa obratio Jakov Perković, predsjednik Hrvatske liste za Livno, koji je, kako on tvrdi, bio očevidac ovog događaja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti bez uredničke intervencije:

"Dana, 23. siječnja 2020. godine, u 8:40 sati, u Splitskoj ulici, kod pekarne „Anita“, u Livnu, Darinko Mihaljević, ministar MUP-a HBŽ izazvao je prometnu nesreću i udaljio se s mjesta nesreće, a da nije pozvao policiju.

Prometnu nesreću je izazvao službenim vozilom MUP-a Hercegbosanske županije, na način, da se nepropisno parkirao na jednom ulazu kod pekarne „Anita“. U među vremenu, ispred pekarne je parkirala putničko vozilo meni nepoznata ženska osoba, koja je ušla u pekarnu.

Darinko Mihaljević, kao početnik bez položenog vozačkog ispita, krećući se s vozilom unazad, izlazi na glavnu prometnicu i udara vozilo parkirano iza vozila ministra MUP-a. U parkiranom vozilu se nalazilo dvoje male djece koja su bila u vidnom strahu nakon udara u vozilo.

Nakon 1-2 minute iz pekarne izlazi vlasnica vozila i sjeda u vozilo ne znajući za nezgodu. Djeca u vozilu pokazuju i govore majci da je netko udario njihovo vozilo, nakon čega izlazi iz vozila, a Darinko Mihaljević govori da nema oštećenja vozila.

Prometnu nezgodu sam promatrao iz vozila s udaljenosti od 5 metara. U međuvremenu Darinko Mihaljević se udaljio s mjesta nesreće. Nakon toga, oštećena žena sjeda u svoje vozilo s namjerom odlaska.

Izlazim iz vozila, te prilazim oštećenoj vozačici i govorim da je njen auto udario Darinko Mihaljević, ministar MUP-a, te da ću svjedočiti događaju, jer su na vozilu bili tragovi udara, a na jednom mjestu je probijen blatobran.

Darinko Mihaljević je primijetio da sam prišao oštećenoj vozačici zbog čega se okreće na kružnom toku i dolazi na mjesto prometne nezgode. Službeno vozilo MUP-a ponovno je parkirao nepropisno nasred glavne prometnice, te izlazi iz vozila, psuje i galami na mene i pita što ja imam s tim.

Upozorio sam ga da se bahato ponaša i da ću o svemu upoznati javnost. Oštećena vozačica s dvoje male djece, u strahu nije znala što će, zbog čega sam, u 8:45 sati, s mjesta prometne nezgode nazvao policiju i prijavio prometnu nezgodu u kojoj je sudjelovao Darinko Mihaljević, ministar MUP-a HBŽ.

Ovakvo ponašanje bahatog ministra Darinka Mihaljević nije jedino. Naime, poznate su mnoge afere u kojima je sudjelovao bahati ministar, zbog čega je javnost bila zgrožena, ali bahatoj politici HDZ BiH nije bio dovoljan razlog za njegovu smjenu.

Nakon ovog događaja, ostaje za vidjeti hoće li HDZ BiH i dalje štititi bahatogministra Darinka Mihaljevića", stoji u priopćenju koje potpisuje Jakov Perković, predsjednik Hrvatske liste za Livno.