Milka Đurašović optužena da je ubila kćerke

ubojstvo, dvoje djece, Australija

Milka Đurašović (38), porijeklom iz naše zemlje, u petak je u Perthu optužena za ubojstvo kćerki Tiane (6) i Mie (10), nakon što je “krvav čekić” nađen pored njihovih tijela, prenosi “Daily Mail”.

Ženu, koju susjedi opisuju kao “divnu majku”, policija je uhitila na obližnjem parkingu pored plaže, oko dva sata nakon što je otac Nenad Đurašović zatekao mrtvu djecu u kući. Bila je ozlijeđena, a sumnja se da je ozljede sama sebi nanijela.

Filip Kuper, čija se kćerka družila s Miom, izjavio je za list da je njegova supruga pila kavu s Milkom Đurašović.

– Ljudi ne mogu da shvate zašto je to uradila, jer je svi znaju kao nježnu majku. Milka je voljela kćerke, bila je divna majka. Nije nam jasno kako je ovo moglo da se dogodi, rekao je on. Milka je nedavno prestala da dovodi djecu u školu, pa su umjesto nje uskakali djed ili otac, otkriva Kuper. Njegova supruga je pregledala SMS poruke koje je razmjenjivala s Milkom, ali u njima nema ničega što bi nagovještavalo da je Milka imala psihičkih problema ili teškoća kod kuće. Roditelji učenika Osnovne škole u Perthu u koju su djevojčice išle pozvani su u ponedjeljak na sastanak, na kojem su obaviješteni o tragediji.

Prema riječima Filipa Kupera, roditelji su duboko potreseni zbog vijesti, a njegova kćerka je traumatizirana zbog smrti najbolje prijateljice.

Na mjestu ispred kuće djevojčica gdje prijatelji i susjedi ostavljaju cvijeće, ostavila je medu, koji govori “Volim te”.