Matiju ubio grom dok je trčao po nasipu i trenirao za maraton

ljubušak, grom, grom, smrt, poljaci, Trebinje, grom, grom, udar groma, Rama, ovce, udar groma, grom, more, grom, udar groma, grom, udar groma, Nevesinje, bolnica, grom, udar groma, Orašje, grom, udar groma, grom, ovce, Čabulja, radnik, udar groma, grom, krave, Rama, grom, ABA liga, udar groma, kiša, Dalmacija, grom, udar groma, grom, udar groma, oluja, Hercegovina, Tomislavgrad, grmljavina, grom, udar groma, lovac, grom, Međugorje
Mislili su da se utopio, ali onda je liječnik primijetio opekline. Obdukcija je pokazala da je Matiju udario grom dok je trčao nasipom kraj jezera...

Čuli smo njegovu majku kako vrišti i plače. Nije bilo policije ispred kuće pa nismo znali što je bilo. Kasnije smo čuli da je Matiju ubila munja, rekli su susjedi obitelji Milec iz Cestice nedaleko od Varaždina.

Kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, Matija Milec (28) trčao je nasipom uz akumulacijsko jezero HE Varaždin kraj mjesta Vratno Otok. U večernjim satima uhvatila ga je oluja tijekom koje ga je pogodila munja. Nakon udara pao je u jezero i preminuo. Njegovo tijelo u nedjelju navečer oko 19.30 sati pronašli su prolaznici i pozvali policiju.

Liječnik Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije nije mogao na mjestu nesreće utvrditi uzrok smrti pa je dežurna zamjenica Županijske državne odvjetnice naložila očevid i obdukciju. Naime, liječnik je na tijelu primijetio opekline, zbog čega je posumnjao da uzrok smrti nije utapanje. Obdukcijom je utvrdio da ga je ubila munja. Obitelj, koja je identificirala njegovo tijelo, jučer nismo zatekli kod kuće. Ispred njihova doma svijetlio je lampaš, a i njihova trgovina bila je zatvorena zbog smrtnog slučaja. Matija, inače 28-godišnji inženjer geodezije, strastveno se bavio trčanjem te je sudjelovao u brojnim maratonima, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.

- Dragi naši članovi, ljubitelji sporta, mladosti, ljubavi i života. Neshvatljivo prerano napustio nas je Matija Milec, radeći upravo ono što mu je predstavljalo užitak, trčeći. Oproštaj od Matije bit će na mjesnom groblju Cestica u utorak u 17 sati - napisali su na Facebook stranici Udruge mladih Hiperaktivni iz Cestice.