Orgije bh. političara u Sarajevu predate Tužiteljstvu u Sarajevu

Materijal je dostavljen Tužiteljstvo KS pod oznakom tajnosti, ali sarajevski Dnevni avaz pod egidom ekskluzivno objavio je da je u okviru materijala i prijave videosnimak seksualnih orgija iz jednog objekta u Sarajevu, a na kojem se vide i lica političara poznatih osoba iz javnog života, koji se, navodno, koristi za ucjenjivanje!

- U Tužiteljstvu KS jučer su nam potvrdili da im je ovaj materijal proslijedila Federalna uprava policije te da zbog oznake tajnosti - "povjerljivo" ne mogu davati nikakve informacije o njegovom sadržaju.

Sve je procurilo u javnost kada se mlada ženska osoba javila u Federalnu upravu policije, još u utorak, prijavljujući da je ucijenjena snimkom seksualnih orgija. Policajci su primili njenu prijavu i zaštitili identitet. Ona je policiji dostavila i tajni snimak te je, kako nam je iz povjerljivih izvora rečeno, navela da se na snimku nalazi aktualni zastupnik Bosansko-patriotske stranke u Skupštini Kantona/Županije Sarajevo Zaim Backović te još neke poznate osobe! - piše spomenuti list, čiji izvori su prenijeli da je osoba koja je dostavila eksplicitni materijal prijavila da je ucijenjena da će ovaj videosadržaj biti objavljen na internetu.

- To su gluposti. To je nemoguće, ja to ne bih ni lud radio. Policija me nije obavijestila o tome niti znam ništa o snimku. To su najveće budalaštine - rekao je Backović.

- Doznajemo i da je djevojka naredni dan pokušala povući prijavu, s navodima da joj je jedna profesionalna prostituka, koja je akter u inkriminiranom videouratku, nudila 900 eura da to učini. Međutim, o predmetu je već bio obaviješten dežurni tužitelj Kantona/Županije Sarajevo te prijavu nije bilo moguće povući - tvrdi list.