Mate Šimić bjegunac iz Gruda predao se hrvatskoj policiji

Tražili su ga već dulje zbog krivotvorenja isprava odnosno “prekucavanja” broja šasije njegova BMW-a. No Šimić je puno poznatiji u svojoj drugoj domovini BiH (ima dvojno državljanstvo).

U svibnju ove godine Mate je s bratom Blagom Šimićem demolirao kafić “Bumerang” u Grudama. Prema riječima vlasnika, iznuđivali su od njega novac.

Nakon rušenja kafića otišli su, a Blago je ubrzo ponovo došao pred kafić. Tamo su ga policajci uhitili, no dok su ga privodili, uspio im je pobjeći, piše slobodna dalmacija.

Ubrzo je pred “Bumerang” u svom BMW-u došao njegov brat Mate te je provalio vrata i ušao u kafić. Za njim su krenuli Petar Brnadić, načelnik PU Grude, i Toni Primorac, zapovjednik PP Grude, želeći ga uhititi. Ali Mate je počeo prijetiti te je izvadio pištolj i zapucao prema policajcima. Brnadić mu je uspio izbiti pištolj iz ruke, svladati ga i oduzeti mu oružje.

Dok su ga izvodili iz kafića, u BMW-u je došao Blago te su braća uspjela pobjeći policiji koja je tada za njima organizirala potjeru. Mate i Blago su, također, u srpnju 2009. godine, pretukli graničnog policajca Jozu Kordića i njegova prijatelja u kafiću “Most” u Tihaljini kod Gruda. I tada su pobjegli, a tijekom potrage Mate je mobitelom zvao policajce i prijetio im.

Mate je godinu dana ranije u ožujku 2008. godine pretukao i slomio ruku profesoru Srednje škole u Grudama nakon što je ovaj s nastave izbacio njegovu kćer. U svom dosjeu ima hrpu prijava.

v.u.