Marko Pelivan iz Livna napao sina nožem i nastavio se tući sa policijom

Vrdoljak je rekao da se incident desio sinoć oko 20.00 sati kada je Perica Pelivan, devetnaestogodišnji sin Marka Pelivana, dojavio policiji da ga je u vidno alkoholiziranom stanju u obiteljskoj kući nožem napao njegov otac.

Vrdoljak je precizirao da je Marko Pelivan napao policajce staklenom bocom, koju su mu uspjeli uzeti iz ruke, nakon čega je udario glavom u lice jednog policajca, a drugog u grudni koš.

Upotrebom fizičke sile policajci su uspjeli savladati pijanog nasilnika, nakon čega je lišen slobode i priveden u službene prostorije Policijske postaje u Livnu.

Vrdoljak je potvrdio da je Pelivan prilikom privođenja službenim vozilom MUP-a pokušavao fizički napasti policajce, a isto je pokušavao i u prostorijama Policijske postaje u Livnu.

U tijeku je kriminalistička obrada uhapšenog, koji će nakon toga biti predat u nadležnost županijskom Tužiteljstvu uz prijavu da je počinio kazneno djelo napada na službena osobe u obavljanju poslova sigurnosti i kazneno djelo nasilja u obitelji , koja su sankcionirana kaznenim  zakonom Federacije BiH.

srna