'Marinko i Igor krenuli su po borovnice i poginuli u kombiju'

policija hrvatska
...gorom Perišom otišao u Zagreb, pa zatim Čakovec. Išli su po zemlju i sadnice borovnica koje je Igor trebao posaditi. Sad ih obojice nema, kazala nam je drhtavim glasom Nada Komar, Marinkova (37) majka, dok su joj niz lice tekle suze. Marinko i Igor su sat vremena kasnije poginuli u stravičnoj nesreći na cesti na izlasku iz Đurđevca prema Šemovcima.

- Toliko je još stvari bilo pred njima - kazali su nam njihovi prijatelji. Iza Periše ostali su supruga i dvije kćeri dok je Komar bio neoženjen. Živio je s roditeljima na svom OPG-u uzgajao povrće. Svi govore da je bio izuzetno vrijedan i svima na usluzi.

- Igor je s obitelji živio u prigradskom virovitičkom naselju Podgorje. Prije odlaska je poljubio djecu. Veselio se sadnji borovnica jer je time htio popraviti kućni budžet - kažu prijatelji. Pogreb dvojice prijatelja bit će u srijedu u Bušetini i Virovitici.

U direktnom sudaru teretnog vozila i Komarovog kombija, Igor i Marinko su poginuli, dok je 20-godišnji vozač kamiona kutinskih registracija lakše ozlijeđen. Policija je utvrdila kako je njihov kombi zbog neprilagođene brzine i skliske ceste od kiše prešao na suprotnu traku i direktno se sudario s kamionom. Poznanici dvojice stradalih govore kako je nesreći vjerojatno kumovao i jak vjetar, koji je puhao u trenutku nesreće. Poznanici obojice poginulih tvrde kako je Komar bio pažljiv vozač, dok je Periša izbjegavao sjesti za volan automobila.

24sata.hr