Mama, tata i sin uzgajali travu u stanu

Mama, tata i sin uzgajali travu u stanu

Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogić porečka je policija u nedjelju u sklopu redovne kontrole prometa u mjestu Vrvari kraj Poreča zatekla 48-godišnjeg B.J. iz Poreča s dva grama marihuane, zbog čega je uhićen.

Tijekom pretrage stana pronađeno je 3,250 kg marihuane pakirane u 46 paketića te još 11 stabljika indijske konoplje visine desetak centimetara koju je obitelj - otac B.J., 49- godišnja majka M.J. te 26- godišnji sin R.J. - uzgajala u posudama za cvijeće.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se obitelj bavila uzgojem i preprodajom marihuane te su svi nakon provedenog istraživanja tijekom ponedjeljka privedeni u istražni centar Županijskog suda u Puli", kazala je glasnogovornica Rogić dodavši kako se obitelj uzgojem droge bavila od 1986. godine dok je policija utvrdila da je pronađena marihuana u stanu uzgajana tijekom prošle godine.

Kako se doznaje, sveukupna vrijednost opojne droge na crnom tržištu iznosi oko 60 tisuća kuna.

Inače, otac je još 1986. godine prijavljivan zbog neovlaštenog uzgoja marihuane, sin R. J. u proteklom je razdoblju više puta prijavljivan zbog zlouporabe droge, a majka do sada nije prijavljivana.

Hina