Maloljetnica ubila novorođenče: U strašnom zločinu joj pomogla majka

maloljetnica ubila vlastito novorođenče, teška prometna nesreća, pljačka Bingo, Sarajevo, džamija, provala, policija, uhitila , deportacija, lukavac, prometna

Sarajevska policija uhitila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla. Slučaj se, saznajemo, dogodio prošlog tjedna, a u javnost je dospio tek sad i to slučajno. Naime, organi istrage ovo su držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

Iz Tužiteljstva je potvrđeno da je "zbog kaznenog djela ubojstva uhićena maloljetna osoba.
Na prijedlog Tužiteljstva KS, maloljetnici je određena adekvatna mjera smještaja, a njezina majka zadržana je u pritvoru zbog pomaganja u ovom zločinu.

Maloljetnica se porodila u stanu na Alipašinom Polju gdje je odmah i usmrtila svoje tek rođeno dijete.
U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Zbog obilnog krvarenja, maloljetnica je odvezena na Ginekologiju KCUS-a. Čim je utvrđeno da se radi o krvarenju nakon poroda, medicinsko osoblje je obavijestilo policiju.

Policijska patrola je odmah po dolasku u stan našla krvave plahte a majka maloljetnice je policajki predala novorođenče u crnoj kesi za smeće.

Nadležni organi, koji provode istragu pozvali su se na Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku, te istaknuli zbog zaštite identiteta maloljetnice ne mogu otkriti više detalja o ovom stravičnom slučaju.