Majka s ljubavnikom nasmrt pretukla djevojčicu

Majka s ljubavnikom nasmrt pretukla djevojčicu
...Sande Alibabić, koja je, zajedno sa svojim ljubavnikom, Albancem Mirzanom Jakupijem, nasmrt pretukla dvogodišnju kćerkicu Arinu.

Dvoje ljubavnika je uhapšeno, Tužiteljstvo i policija otvorili su istragu o ovom mučnom događaju, koji je užasnuo Jeseničane.

Za ovaj događaj saznalo se u prošlu subotu, kada je u Hitnu pomoć jeseničke bolnice sa Slovenskog Javornika, predgrađa Jesenica sa zapadne strane, stigao poziv majke Sande Alibabić da joj je djevojčica pala na radijator.Medicinski radnici zatekli su užasnu sliku isprebijanog djeteta i pokušavali je održati u životu. Iz bolnice u Jesenicama helikopterom je hitno prevezena u Klinički centar u Ljubljanu.

Živjela je još dva dana trpeći nepodnošljive bolove dok su je ljekari nastojali spasiti. U večernjim satima u ponedjeljak, dok je Arinin otac Senad Kardašević sa punicom Sadihom Alibabić prilazio Ljubljani da vidi svoju mezimicu, njeno malo, do smrti pretučeno tijelo prestalo je da se bori.

U braku sa Sandom Alibabić, Senad Kardašević dobio je četiri kćerke. No, sve je pošlo naopačke kada je Kardašević, inače vozač, obolio i ostao bez posla.

Sanda ga je ostavila u prosincu prošle godine i započela vezu sa Mirzanom Jakupijem. Dvije starije kćerke ostale su uz oca, a dvije mlađe sa sobom je uzela Sanda.

Dnevni list