Majka iz Busovače nudi 5.000 eura za informaciju o sinu

Majka iz Busovače nudi 5.000 eura za informaciju o sinu

Neutješna Ružica Trogrlić iz Busovače već 26 godina uzalud traži sina Nenada, koji je, kao 22-godišnjak, nestao 15. rujna 1993. godine u Zenici. Sada nudi nagradu od 5.000 eura za bilo kakvu korisnu , piše Avaz. 

Sjeća se da je kobnog dana Nenad izašao iz stana kupiti cigarete i od tada mu se gubi svaki trag.

- Tijekom svih godina potrage i boli koju proživljavam, razočarala sam se u sve i svakoga. Ne pitam odavno tko ga je ubio, niti kako i zašto, jedino tražim informacije gdje su kosti mog djeteta - kroz suze govori Ružica Trogrlić, koja ne krije kako strahuje da se Nenadu dogodilo ono najgore.

Do sada je dobila samo jednu anonimnu informaciju, da je njezin sin prisilno odveden u kombiju zelene boje u nepoznatom smijeru. 

Iako njezin apel za pomoć nije naišao na sluh kod nadležnih, tražila je pomoć na sve strane. Na kraju su joj se javili iz jedne organizacije iz Švedske i ponudili nagradu za pronalazak njezinog sina.

Dobila sam od njih 5.000 eura za bilo kakvu informaciju o mom sinu. Njima se informacije mogu poslati na mail hrvatskobuden[email protected] – govori ona.

Budući da je oboljela od leukemije, odlučila je i putem medija potražiti pomoć.

-Jamčim anonimnost svakome tko javi informaciju o mom sinu.

Postoji dosta načina da se informacija pošalje anonimno. Bolesna sam i nadam se da će netko javiti prave informacije i pomoći mi da, dok sam živa, pokopam sina – kaže Trogrlić.

Šest mjeseci nakon nestanka sina ugledali su na djevojci, koja je tada prodavala cigarete ispred Robne kuće “Zeničanka”, gornji dio trenirke koji je on nosio tog dana.

- Obavijestili smo policiju i inspektore, ali ništa. Djevojka se pravdala da je njezin ujak u Kaknju prodavao odjeću i da je došao neki mladić i pitao ga može li zamijeniti trenerku za džemper - tvrdi ona.