Majci (30) troje djece prijetio je i vlastiti otac: 'Zaklat ću te i u kašeti poslati u Hercegovinu!'

kutina, Nasilje u obitelji, dijete, udarac, zlostavljanje, ubojstvo, suđenje, fatalna viki, paljenje, Nasilje u obitelji, Zagreb, samoubojstvo, dijete, zadar, Pulska policija, prijetio smrću, ravnateljica škole, uhićenje, spolni odnos s djetetom, zakon RH, prava u romskoj zajednici, mlađi od 15 godina, prometna nesreća, pogibija, prometna nesreća, policija, tučnjava navijača, tučnjava, masovna tučnjava, nogomet, prometna nesreća, pogibija, Hrvatska, policija, pozivi, Petar Matić, Zagreb, Utrine , tajnica, Novac, Hercegovina, napad, Hrvatska
Požar koji je izbio u ponedjeljak oko 23.45 sati na Hondi Accord u vlasništvu D. N. (34) na zagrebačkom Trnju je podmetnut! Krivac? Suhonjav muškarac odjeven u crno s bijelom šiltericom i bijelim tenisicama koji je, prema izjavama očevidaca, nakon paleža pretrčao Slavonsku aveniju i nestao u uličicama s kanistrom u ruci, piše Jutarnji list.

Zastrašujući prizor

Motiv? Sudeći po svemu - osveta i nezadovoljstvo! Naime, vlasnik vozila nikad nije prijavljivao prijetnje, ali s višegodišnjim maltretiranjem i uvredama, o kojima se pojadala i policiji, zapravo se bori 30-godišnja M. Z., majka troje djece. Njoj je upravo vlasnik Honde sa svojom obitelji nesebično pružio utočište i prošlog vikenda posudio auto.

- Prizor je bio zastrašujući. Kroz prozor se najednom ocrtala vatra koja je sukljala u vis! Prema prozorima kuće. Nikada nismo osjetili takvu nemoć. Auto je poliven benzinom i zapaljen. Što bi bilo da je naišao netko od nas? Valjda bismo i mi gorjeli. Uvijek smo svima na raspolaganju i spremni pomoći, a tako je i s tom majkom troje djece koju smo upoznali prošlo ljeto tu u susjedstvu. Sprijateljili smo se. A kad je prije tri tjedna zavapila na telefon u suzama da joj pomognemo, nismo razmišljali ni sekunde - kaže vidno potresena članica obitelji vlasnika spaljenog vozila. Tu ženu koja se vraški bori za svoje troje djece počeli su, objašnjava, bolje upoznavati tek kad su zaredale nevolje i njezina borba za život nakon podnesenog zahtjeva za razvod braka.

Tableta za smirenje

- Prije nekoliko tjedana kad nas je nazvala, pritekli smo joj u pomoć. Gušila se usuzama jer se jedva uspjela othrvati nasilnom mužu i pobjeći. Namamio ju je u garažu da joj pokaže nešto oko auta, a na kraju ju je, kako nam je ispričala, pokušao zaklati nožem. Ni njezin otac nije ništa bolji. Slao joj je SMS-ove poput: ‘Zaklat ću te i u kašeti poslati za Hercegovinu'. Njih se dvojica očito ne mogu pomiriti s činjenicom da je taj brak propao i zato joj je tek prošli tjedan Centar za socijalnu skrb omogućio da bude s djecom, koja i dalje žive u stanu s ocem i njezinom majkom. Posudila je našu Hondu i provela vikend s djecom kod obitelji - dodaje sugovornica dok se trese k'o šiba od spoznaje, kako sama kaže, "da jedan otac svome djetetu takvo što može izgovoriti". Udali su M. Z., objašnjava, sa 17 godina. Postala je majka troje djece od kojih je najstariji sin sedmogodišnjak, a najmlađi dječačić od četiri godine, koji je teško bolestan, dijabetičar, i pod 24-satnom je brigom.

Muž je nije prestajao častiti batinama i psovkama, tvrdi sugovornica koja žrtvu opisuje kao izuzetno tužnu osobu.

- Za vrijeme različitih druženja svi se stalno smijemo i veselimo jer obiteljsko je veselje smisao života, a ona je vječito tužna. U njoj se nakupljalo pa nam je znala govoriti: ‘Ne daj Bože moje patnje drugima. Dosta što mi je dijete bolesno.' A nakon požara auta dali smo joj tabletu za smirenje.

Uspjela je reći da je znala da će se nešto slično dogoditi. Ono što zabrinjava je da je baš u ponedjeljak policija tražila njezina oca i onda se dogodila buktinja. Želimo vjerovati da su takve priče moguće jedino u filmovima. Nadamo se da će policija otkriti krivca.

Nadzorne kamere

Svi se sad bojimo za vlastiti život - zaključuju nesebični članovi obitelji koji bi, ističu, na vlastitu štetu ponovili dobro djelo jer život nema cijenu.

Osim intenzivnog pregledavanja snimki nadzornih kamera na 100-tinjak metara udaljenom raskrižju te na okolnim zgradama, u tijeku je i vještačenje zapaljenih dijelova automobila.