Livnjak osumnjičen za pokušaj ubojstva u Splitu

Splitska policija uhitila je 32-godišnjaka porijeklom iz Livna zbog sumnje da je početkom svibnja na gradskome groblju u Kaštel Štafiliću pokušao ubiti Marija Boljata (26) iz Kaštela, no još je u bijegu drugi počinitelj, rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Josip Bukvić.

Policija nije navela imena i prezimena počinitelja, a Slobodna Dalmacija javila je da je uhićen 32-godišnji Boris Pajić.

Rekonstruirajući događaj, rečeno je kako Marijo Boljat 8. svibnja zaprimio telefonski poziv od njemu nepoznate osobe koja mu je rekla da se trebaju naći ispred mjesnog groblja u Kaštel Štafiliću.

Boljat je u dogovoreno vrijeme došao kod groblja kada je naišao motocikl s dvjema osobama koje su imale motorističke kacige na glavi od kojih je jedan od njih zapucao prema njemu u automobilu. Ispaljeno je više hitaca, nakon čega su osobe na motociklu pobjegle. U toj je pucnjavi Mario Boljat teško povrijeđen, opasno za život, zbog čega je i danas na liječenju u bolnici.

 

Piše: mk/VLM