Liječnici šokirani težinom ozljeda silovane djevojke u Splitu

..., vršnjakinje i sugrađanke. Nesretna je djevojka prigodom gnusnog čina, za koji se sumnjiči mladić, zadobila vrlo teške ozljede SEnD razderotine vagine i stijenke iza vagine, mišića anusa te tankog crijeva.

Nakon što je priveden sucu istrage Slavku Lozini, iznio je svoju obranu te mu je, na prijedlog ŽDO-a, određeno mjesec dana istražnog zatvora, i to zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, piše Slobodna Dalmacija.

Kako se neslužbeno doznaje, u petak navečer, oko 19 sati, na Odjel ginekologije splitske bolnice djevojka je dovedena gotovo mrtva, a liječnici su joj izvanrednim naporima uspjeli spasiti život. Strašna tragedija dogodila se u petak popodne, oko 14 sati, u Podstrani, u kući jednog mladića koji je pozvao "ekipu" na roštilj i zabavu. S njim su prvo bila trojica njegovih prijatelja, studenata druge godine ekonomije iz Varaždina, Šibenika i Splita. Sat vremena poslije na zabavu su stigle i tri djevojke, također njihove kolegice s fakulteta. Momci i djevojke su se zabavljali uz piće i jelo, a otprilike pola sata poslije na zabavu su zajedno stigli osumnjičeni mladić, koji poznaje "domaćina", i 20-godišnjakinja.

Prema priči svjedoka, oboje su došli već vidno "veseli" te su se ispred svih, bez imalo srama, počeli dirati i milovati. Kako je sve upućivalo na to da će između njih doći do seksualnog odnosa, ostala ekipa je odlučila maknuti se iz dnevnog boravka. Dio ih je otišao u dvorište ispred kuće peći meso, a nekolicina je otišla u drugu sobu igrati igrice na kompjutoru. Nitko od njih nije ni slutio da se u dnevnom boravku, umjesto normalnog seksa dvoje mladih, zapravo odvija strašna drama. Pola sata poslije, misleći valjda da je "akcija gotova", u prostoriju u kojoj su djevojka i mladić bili sami došli su momak čija je kuća i jedna od djevojaka, te su zatekli šokantan prizor.

 

Šokirani liječnici

Na podu, bez odjeće na sebi, u lokvi krvi i bez svijesti ležala je 20-godišnjakinja, dok je mladić stajao sa strane. Djevojka koja je ušla u dnevni boravak, usprkos šokantnom prizoru, ostala je pri sebi te je odmah posegnula za telefonom i nazvala Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Iskusni liječnici nisu mogli vjerovati prizoru koji su zatekli, no odmah su reagirali te djevojku prevezli u splitsku bolnicu. Tamo je podvrgnuta višesatnoj operaciji koja je završila oko ponoći, a navodno joj je zbog teških ozljeda odstranjeno čak šest metara crijeva.

-Ostao sam šokiran tipom ozljeda, načinom ozljeđivanja i težinom ozljeda. U svojih 20 godina rada kao kirurg, nešto slično nisam vidio niti sam čuo za takvo što. Ovaj slučaj spada među jedinstvene medicinske slučajeve uopće - kazao nam je, kad smo ga nazvali, dr. Hrvoje Tomasović, abdominalni kirurg koji je bio dežuran kad je u petak dovedena djevojka iz Podstrane.

Nakon Hitne pomoći, stigla je i policija te je sve prisutne na zabavi privela na razgovor kako bi se utvrdilo što se dogodilo. Mladića se, doznajemo, sumnjiči da je gnusni čin počinio zbog toga jer je u "presudnom trenutku" zakazala njegova muškost te je iskoristio to što je djevojka bila omamljena alkoholom i silovao je nepoznatim predmetom.

Tijekom ispitivanja pred zamjenicom Županijskog državnog odvjetništva te suca istrage, mladić je aktivno iznio svoju obranu tvrdeći da je u ruci imao bilo kakav predmet. Cijelo se vrijeme držao pokajnički, bio je vrlo pristojan te je kazao da je svjestan što se dogodilo. Tijekom istrage bit će podvrgnut raznim vrstama vještačenja.

Za djelo za koje ga se tereti predviđena je kazna zatvora od najmanje tri godine. Nazvali smo jučer i roditelje nesretne djevojke, a njezin otac nam je samo kratko kazao da je ona dobro te da "polako dolazi sebi".