Lijanović: U zatvor idem uzdignute glave i čistog obraza

Jerko Ivanković Lijanović, izricanje presude, sud bih, Jerko Ivanković Lijanović, kazna, jerko lijanović, zatvor

Presuda koja bivšeg ministra poljoprivrede u Vladi Federacije BiH i predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak osuđuje na sedam godina zatvora je zapravo samo cijena prostora na kojem živimo, izjavio je u intervjuu za "Avaz" Jerko Ivanković Lijanović.

''Morat ću ići u zatvor vjerojatno na određeno vrijeme dok se ova presuda ne ukine iako sam osuđen za nešto što nisam počinio. Potpuno nevin plaćam cijenu u biti mog političkog angažmana'', kazao je Ivanković Lijanović.

Uzdignute glave

U zatvor će, ističe bivši ministar, uzdignute glave i čistog obraza jer zna da nije počinio ono za šta ga terete.

''Presuda se zasniva na tome da sam trebao umanjiti i ograničiti poticaje, ja to nikad ne bih uradio jer smatram da je to loše, ali time nikad nisam zloupotrijebio položaj niti ovlaštenja i zato ne bih trebao biti osuđen, nego bih trebao dobiti medalju'', tvrdi on.

Upravo zbog toga njegov odvjetnički tim podnijet će apelaciju Ustavnom sudu i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourga.

Ukoliko apelacija ne prođe, Lijanoviću ću se, prema presudi, oduzeti 653.000 KM imovinske koristi pribavljene kaznenim djelima. To, kako tvrdi, nije problem.

''Ja posjedujem udio u ''Lijanovićima'' 67 posto i Sud se može naplatiti iako za to nema osnova i ja sam uvjeren da će ova presuda biti ukinuta jer ja nisam počinio ono što mi se stavlja na teret.

Zrno pravde

Za pomilovanje, kaže Lijanović, ne bi dao novac jer vjeruje u pravdu, ali i to da je presuda zasnovana na pogrešnoj primjeni materijalnog prava. Poručio je, između ostalog, i kako će se nastaviti baviti politikom te da mu je ovo samo razlog više.

''Pravde ima da je k'o zrno kukuruza i vjerujem da ćemo do nje doći'' poručio je on.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPvK_6GWCmM&feature=emb_logo