Leš iz Jaruna ujedinio srpsku i hrvatsku policiju

ubojstvo, ubojstvo, crna kronika

Zamjenik ravnatelja policije Republike Hrvatske Milijan Brkić i ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović u četvrtak su, na sastanku o borbi protiv organiziranog kriminala, razmijenili informacije o pronađenom tijelu srbijanskog državljanina Cvetka Simića u zagrebačkom Jarunskom jezeru, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Brkić je na sastanku pozvao sve kolege iz susjednih zemalja da se ugledaju na kvalitetnu suradnju policija Hrvatske i Srbije.

- Nadam se da će naša konkretna i svakodnevna suradnja ići u još boljem smjeru, jer se jedino tako možemo suprotstaviti organiziranom kriminalu na dobrobit građana i Srbije i Hrvatske, ali i cijele regije i Europske unije - kazao je Brkić.

Veljović je rekao da je sastanak nastavak iznimno dobre i dugogodišnje suradnje dviju zemalja u borbi protiv organiziranog kriminala, koja treba poslužiti za primjer ostalim zemljama u okolici.

Stvaraju se timovi na nižim razinama

- Dogovorili smo se da uskoro osnujemo operativne timove na nižoj razini, koji će biti u svakodnevnom kontaktu u cilju razmjene svih informacija o organizirano kriminalu. Ni Srbija ni Hrvatska neće biti utočište ni jedne organizirane kriminalne skupine - istaknuo je ravnatelj srbijanske policije te naglasio da je Simićevo ubojstvo bila jedna od tema razgovora.

Zagrebačka policija potvrdila je u srijedu da je utvrdila identitet tijela čiji su ostaci pronađeni na zagrebačkom jezeru Jarun i da je riječ 44-godišnjem Cvetku Simiću iz Beograda, kojeg srbijanska policija, prema pisanju medija, povezuje s kriminalnim podzemljem.

Beogradski dnevnik Blic u četvrtak je objavio da je na temelju informacije srbijanske policije Cvetko Simić uhićen u Hrvatskoj dan nakon ubojstva suvlasnika tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića. Kod Simića je, navodi se, tada nađena droga, a prema neslužbenim informacijama, on se navodno u hrvatskim kriminalnim krugovima raspitivao o ubojstvu Pukanića.

Ubrzo je pušten iz pritvora, ali mu je tada vjerojatno uzet profil DNK, na temelju kojega je i identificiran u Hrvatskoj, prenosi Blic.