Krvavi kraj višemjesečnih orgija u Zagrebu: Ubio brata blizanca nakon seksa sa njegovom curom

Sve su snimali... To je epilog višemjesečnih orgija koje su se odvijale u stanu na Trešnjevcu, a koje ovih dana šokira Hrvatsku

Iako policija još ne izlazi u javnost s detaljima stravičnog zločina, Jutarnji list piše da se za ubojstvo sumnjiči njegov brata blizanac Miroslav. Osim Miroslava, na obradi je i Dolores D. (24), djevojka ubijenog Vedrana, ali isključivo kao svjedok. Ona je naime jedini neposredni očevidac događaja. Šta je prethodilo ubojstvu, još nije posve jasno, no prema informacijama koje je prikupila policija, među troje ljudi, dakle dvojice dvojajčanih blizanaca i plavokose djevojke, vladali su bizarni odnosi, piše Jutarnji list.

Naime, sve troje su već duže vrijeme živjeli zajedno iako je Dolores bila u vezi s Vedranom. No radilo se, po svemu sudeći, o prilično otvorenoj vezi u kojoj su dvojica blizanaca zajedno imala seksualne odnose s djevojkom koje su snimali i videokamerom.

Policija je tijekom očevida pronašla i zaplijenila niz snimki zajedničkih orgija, a na orgijama je osim blizanaca i Dolores sudjelovalo još djevojaka. Tako je do prije nekoliko mjeseci u stanu s njima živjela i Miroslavova djevojka, s kojom su znali imati i seksualne odnose učetvero. Međutim, ona je nakon prekida s Miroslavom napustila stan u kojemu su otada u čudnom ljubavnom trukutu s Dolores ostali živjeti samo blizanci.

Stanari zgrade rekli su da su braća u stanu u Ogrizovićevoj posljednjih mjeseci često organizirali tulume na koje je dolazila i Miroslavova djevojka. Braća su imala i zabavu na Badnjak, a susjedi kažu kako su tada blizanci u stan unosili veće količine alkohola te su bili prilično glasni.

Dolores je policiji priznala kako su bili skloni sado-mazo zabavama koje je ona znala organizirati iz hobija. Je li Miroslav nožem ubio Vedrana u naletu ljubomore, policija još nije razjasnila. No, po svemu sudeći, upravo u kompleksnim odnosima blizanaca i djevojke najvjerovatnije leži motiv stravičnog ubojstva. Naime, na novogodišnjoj zabavi na kojoj se uvelike konzumirao alkohol, a prema nekim informacijama i droga, Miroslav i Vedran u jednom su se trenutku posvađali, a Miroslav je prema bratu zamahnuo nožem. Vedran se srušio na pod i počeo grčiti.

Dolores je prvo pomislila da je Vedran uboden u ruku jer da mu je iz rukava curila krv. No kada su mu rastvorili košulju, vidjeli su da na grudima ima ranu. Miroslav je ostao šokiran. Kad je shvatio što je učinio, sam je pokušao reanimirati brata blizanca, no prilikom masaže srca Vedran je počeo povraćati i izbacivati krv.

Dolores je Miroslavu sve to vrijeme u panici govorila da mora pozvati Hitnu pomoć. Kako Miroslav na to nije reagirao, izgubila je živce, uzela pištolj koji je bio u stanu, uperila ga prema Miroslavu i rekla mu da će ga ubiti ako ne pozove Hitnu pomoć. Kako bi ga uplašila, ispalila je pokraj njega hitac u fotelju, piše Jutranji list.

To je dovelo do željenog cilja pa su ubrzo pozvali Hitnu pomoć, no nažalost, za Vedrana je bilo prekasno. Kada je policija došla na mjesto događaja, pokućstvo je navodno bilo pomaknuto, a stolice razbacane. Nož su pronašli u dvorištu jer ga je Miroslav navodno bacio kroz prozor. Pištolj je u vlasništvu oca dvojice braće i on je ga je legalno posjedovao. Nakon što se sa suprugom preselio u kuću u Gračanima, pištolj je ostavio u stanu. Policija je u utorak na mjestu zločina samo napravila očevid, vrata stana su zapečatili, a ubrzo će u stanu, uz nalog istražnog sudij, biti napravljena i pretraga. Inače, stan u kojemu su blizanci živjeli iznimno je velik, a ostavio im ga je otac, navodno direktor u HŽ-u.

Da su se dva mlada para dobro slagala, svjedoče i fotografije na Facebook profilu Miroslava. Jednu je objavio u novogodišnjoj noći u 2.10 sati, samo nekoliko sati prije stravičnog zločina, a na njoj je snimljen s bratovom djevojkom Dolores, koja koristi nadimak Pliva Blue. Njihovu zajedničku fotografiju, među ostalima, lajkao je i Vedran. No nakon objave zajedničke fotografije nešto je očito pošlo po zlu.