KRIVOTVORENJE ISPRAVE Graničnom policajcu iz Trebinja oduzete putne isprave i određene mu mjere zabrane

KRIVOTVORENJE ISPRAVE Graničnom policajcu iz Trebinja oduzete putne isprave i određene mu mjere zabrane

Nakon ispitivanja, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Dejana R. (1993.) iz Trebinja, državljanina Bosne i Hercegovine i R. Srbije, zaposlen kao policajac u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na oduzimanje putnih isprava, zabranu izdavanja novih putovnica kao i korištenje osobne iskaznice za prelazak državne granice, zabrana obavljanja službenih dužnosti policijskog službenika i pristup kapacitetima Granične policije, kao i zabranu sastajanja s određenim osobama.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela i zloupotrebe policijskih ovlasti i evidencija Granične policije. Navedene mjere zabrane osigurat će nesmetano sprovođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski službenik GP BiH sumnjiči se za kazneno djelo 'Krivotvorenje službene isprave' iz članka 226. stav 1. Kaznenog zakona BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.