Krivim smjerom vozio 18 km prije nesreće u kojoj je poginuo!

autocesta

On je, kako je utvrđeno, vozeći suprotnim smjerom autoceste svojim Peugeotom 407 sisačkih registarskih oznaka, izazvao frontalni sudar s Mercedesom belgijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji Belgijanac.

Vozač belgijskoj vozila i dvojica putnika u automobilu, koji je nakon sudara zaršio u kanalu pokraj autoceste, zadobili su lakše tjelesne ozljede i zadržani su na liječenju u sisačkoj bolnici.

 

Vozilo Peugeot nakon sudara prevrnulo se na krov, a vozač Vuković je zadobio smrtonosne ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Očevidom je utvrđeno da je Vuković pogrešnim smjerom autoceste počeo voziti u Popovači, gdje je ušao na autocestu. Na naplatnim kućicama je pitao kamo skreće za smjer Beograda, i oni su mu rekli da treba ići lijevo. On je trebao skrenuti lijevo i preko nadvožnjaka se uključiti u vožnju prema istoku, ali je pogriješio i vozio ravno za izlazak prema Zagrebu i onda skrenuo lijevo na dio autoceste za vožnju u suprotnom smjeru.

Vozio se punih 18 kilometara u suprotnom smjeru. Nekoliko je vozača uspjelo izbjeći sudar i uzbunili su policiju.

Doznajemo da su prometni policajci vozača Vukovića u dva navrata zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti, no on je iz neobjašnjivih razloga nastavio brzu vožnju u suprotnom smjeru autoceste.

Na pogrešan smjer ga je pokušala upozoriti i cestarska ophodnja, koja je stigla postaviti upozerenje o opasnosti na autocesti, ali pomoći nije bilo.

Dovezao se do do 109. kilometra i poginuo u direktornom sudaru s vozilom koje se kretalo pravim smjerom.

jutarnji list