Krijumčarenje renomiranih svjetskih marki: Oduzeto 2573 para tenisica vrijednih 200.000 KM

Krijumčarenje renomiranih svjetskih marki: Oduzeto 2573 para tenisica vrijednih 200.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih u vrijednosti oko 200.000 KM.

Ovlaštena službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na području Brčko Distrikta otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih tenisica.

U tri odvojena slučaja, a na osnovu obavještajnih informacija oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. Radilo se o renomiranim svjetskim markama tenisica (ADIDAS i NIKE) i to 2573 para. Vrijednost oduzete robe iznosi oko 200.000,00 KM.

Počinitelji prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta..

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.