Krađa u Nameksu - objavljujemo fotografije osumnjičenika

krađa, detektiv, špijunaža

emeljem izvršenog očevida, uzetih izjava svjedoka i pregleda snimki sigurnosnih video kamera utvrđeno je slijedeće:
Četiri osobe – srednjovječni muškarac, dvije žene i mlađa muška osoba, čije fotografije donosimo, kupili su artikle manje materijalne vrijednosti, koje je muškarac platio novčanicom od 500 €.
Nakon što je prodavačica vratila ostatak novca u KM osobe s fotografije tražile su da im ostatak vrati u HRK što prodavačica nije mogla učiniti, budući da nije imala kuna u blagajni.
Nakon toga, s ciljem da zbune prodavačicu navedene četiri osobe zametnule su prepirku a u jednom trenutku muškarac je iz blagajne izvukao 500 € kojima je platio račun nakon čega su navedene osobe ostavile kupljene artikle i pokušale se udaljiti s 500 € kao i s vraćenim ostatkom novca od plaćenog računa.
Tom prilikom prodavačica im je iz ruke otrgnula dio novca od vraćenog ostatka a naknadno je utvrđeno da su navedene četiri osobe, na opisani način, otuđile 300 KM.
Prema izjavama svjedoka nakon izvršenog kaznenog djela počinitelji su s udaljili u smjeru Mostara s dvama motornim vozilima, i to „Ford karavan“ sive boje i stranih, vjerojatno švicarskih registarskih oznaka, te s motornim vozilom tipa karavan, marke vjerojatno „VW Passat“ ili „Opel“, stranih registarskih oznaka.
Građane koji prepoznaju osobe s fotografije, ili koji imaju bilo kakvih saznanja koja bi nam mogla pomoći u njihovoj identifikaciji, molimo da nas nazovu na broj telefona (039) 705 – 854

www.mupzzh.ba

 

Photo 1





















Photo 2





















Photo 3




















Photo 4




















Photo 5




















Photo 6