Kosovar tražio smještaj pa pljačkao građane

Isufi je dolazio na vrata građana i govorio kako se u Mostaru nalazi u vojsci pa mu je potreban smještaj što je koristio kao paravan za izviđanje, a nakon toga bi izvršavao provale u domove. U jednom takvom pothvatu je i uspio. Prijavu o kaznenom djelu zaprimila je Policijska postaja Sjever, a u istragu se nakon toga uključio i Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar.

Ubrzo su iz krim odjela PU Mostar identificirali počinitelja i priveli ga u službene prostorije gdje se lažno predstavio jer nije imao nikakav identifikacijski dokument. Policajcima je rekao da je on Ismet Idrizi s Kosova, a pretragom baze podataka je utvrđeno da se radi o Ismetu Isufiju.

Za njim je na snazi bila raspisana i tjeralica Općinskog suda u Sarajevu zbog istih ili sličnih kaznenih djela. Davor Barić, zapovjednik Policijske postaje Sjever, rekao nam je da je prijava stigla za dvije nepoznate osobe koje traže smještaj u naselju Vrapčići i vrše provale.

"Riječ je o prevarantima koji su čak i provaljivali u obiteljske domove", rekao je za Dnevni list zapovjednik Barić. Dodao je da su brzo otkriveni i da je slučaj riješen.
U Policijskoj upravi Mostar potvrđeno je da je nad uhićenim Isufijem izvršena kriminalistička obrada, dok se za drugim počiniteljem i dalje traga.
Nakon kriminalističke obrade Isufi je predan pripadnicima Sudske policije iz Sarajeva.

Piše: N. Dedić / Dnevni list