Konjic: Snažne eksplozije potresle tvornicu streljiva Igman, jedna osoba poginula

Potres
AFP
U seriji snažnih eksplozija koje su se jutros oko 6.30 sati dogodile u tvornici streljiva Igman u Konjicu prema do sada dostupnim informacijama poginula je jedna, a nekoliko osoba je povrijeđeno


"Pretpostavlja se kako je poginula jedna osoba, a uviđaj se još ne može obaviti zbog nepristupačnosti terena", izjavio je glasnogovornik MUP-a Županije hercegovačko-neretvanske Srećko Bošnjak.

"Uočeno je tijelo jedne osobe, ali mu nije moguće prići, kao i ostalim nastradalima, zbog opasnosti od daljnjih eksplozija" kazao je Bošnjak, dodavši kako je u eksplozijama pričinjena velika materijalna šteta.
 
Glasnogovornik MUP-a rekao je Feni kako je još rano govoriti o uzrocima ove nesreće jer se nisu stekli sigurnosni uvjeti za obavljanje očevida.

Prema informacijama Srne, nekoliko osoba je povrijeđeno. Ukupno je odjeknulo pet snažnih detonacija, a vatrogasci su požar stavili pod kontrolu.

Do sada nema pristiglih informacija o oštećenjima ili opasnosti za okolne gradske četvrti. Tvornica streljiva nalazi se u neposrednoj blizini stare gradske jezgre ovoga hercegovačkog grada piše Poslovniportal.ba (ilustracija).

Tvornica streljiva Igman u Konjicu Izgrađena je 1950. godine, kao jedna od najvažnijih karika namjenske industrije nekadašnje SFRJ. Bila je jedan od najvećih proizvođača streljiva u Europi, a proizvodila je streljiva kalibra od 5,56 do 12,7 mm.