Kod Krka poginula mlada Austrijanka, usmrtio je gliser

Kod Krka poginula mlada Austrijanka, usmrtio je gliser

U teškoj nesreći poginula je austrijska državljanka V.H. rođena 1991., priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

MMPI navodi kako je austrijska državljanka stradala u srijedu oko 16 sati na poziciji 300 metara od obale, ispred mjesnoga hotela u Malinskoj na Krku, gdje je motorna brodica tijekom plovidbe udarila kupačicu, koja je nedugo potom preminula, prenosi Index.hr. 

Počinitelj ove teške pomorske nesreće, ističe MMPI, je voditelj motorne sportsko – rekreativne brodice, hrvatski državljanin, koji je tijekom plovidbe kroz kupališni pojas udario u kupačicu, pri čemu joj je nanio po život opasne ozljede, od kojih je nedugo potom preminula.

Testiranjem na prisutnost alkohola u krvi utvrđeno je da počinitelj nije bio pod utjecajem alkohola.

O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, a uzimanje izjave od počinitelja, u okviru očevida o uzrocima ove teške pomorske nesreće te saslušanje počinitelja u okviru istrage nastavit će se u četvrtak jer počinitelj, kako se navodi, trenutno nije u dostatnom psiho – fizičkom stanju za davanje izjave kao i članovi obitelji poginule djevojke.