Kod Bileće spriječeno krijumčarenje veće količine cigareta

Kod Bileće spriječeno krijumčarenje veće količine cigareta
Na osnovu operativnih saznanja pripadnici ove jedinice su u graničnom pojasu Donji Davidovići (Bileća) zatekli tri parkirana vozila, bijeli VW kombi, bh. registarskih oznaka, "opel", registarskih oznaka SR Njemačke i VW "jetta", registarskih oznaka BiH.

Nedaleko od ovog mjesta otkriveno je i vozilo "tam T-150", vojnog porijekla i bez registarskih oznaka, a u kojem se ispod cerade na tovarnom dijelu nalazila veća količina cigareta.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, te je uz njihovu suglasnost izvršen pretres teretnog vozila. Prilikom detaljnog pregleda vozila otkrivene su spomenute količine cigareta, od čega 5.250 šteka "ronhill lights", 250 šteka "ronhill blue", 150 šteka "ronhill rich" i 1.700 šteka "ronhill superlights".

U preostala tri otkrivena vozila nije bilo robe, ali se ista dovodi u vezu s ovim događajem. Otkrivene cigarete i vozila su privremeno oduzeti i u toku je daljnji rad na ovom slučaju i otkrivanju počinitelja krivičnog djela "krijumčarenje", priopćeno je iz Granične policije BiH.

fena