K'O U ŠKOLI: Ljubović opet javio Sudu da je bolestan

suđenje, Stolac, K. Perić, Interkomerc, Općinski sud Čapljina, Dragan Jurković, Neum, vila solaris

Rasprava u predmetu 'Kaplan i ostali', gdje se Salmiru Kaplanu, Ahmetu Ljuboviću i Demiru Mahmutćehajiću sudi za fizičke napade i prekid izbora u Stocu, ponovno je prolongirana. Ista je bila zakazana za utorak (5.studeni), a nije održana jer je Ljubović ponovno javio sudu da je bolestan.

Nova se održava 18. studenog, ukoliko ne bude i novih odgoda, saznaje Hercegovina info.

Za napomenuti je da ovo nije prvi put da Ljubović, inače zaposlenik hitne u Stocu, dostavlja medicinsku dokumentaciju da je bolestan. Preciznije, zbog zdravstvenog stanja Ahmeta Ljubovića tri puta su se pomjerale rasprave na Općinskom sudu Čapljina, a prošlog ljeta mediji su javljali da je Ljubović javio sudu da je bolestan i ima probleme sa srcem, a vozi hitnu po Stocu.

Ako se tome pridodaju višemjesečne i zadnja polugodišnja stanka zbog čekanja raznih vještačenja onda je jasno kako se predmet razvukao na tri godine od nereda u Stocu.

Podsjetimo, zadnji pretres u predmetu održan je 10. listopada, a prije toga u travnju. Prije travanjskog, 14. veljače 2019. saslušavano je Središnje izborno povjerenstvo. Iz navedenog je razvidno da je cijelu ovu godinu u predmetu održano svega nekoliko pretresa. Na zadnjem su, kako smo i pisali, saslušana 4 vještaka.

Dr. Alma Bravo-Mehmedbašić, koju je angažirala obrana, izvještačila je da su Ljubović i Mahmutćehajić smanjeno uračunljivi. Vještak iz Tuzle – dr. Fuad Brkić, inače načelnik klinike na bolesti uha, grla i nosa UKC-a Tuzla donio je za Marija Raguža, kojega je fizički napao Salmir Kaplan i opciju c) granično ozlijeđen, nakon što su ranije dva vještaka ustanovila da je teže (Kozomara), odnosno lakše (Jugo) ozlijeđen.

K.Perić