Ko rano rani naiđe na zatvorenu banku: Neuspjela pljačka NLB banke

pljačka, banka
Nakon početne zbunjenosti pred zaključanim vratima, koje su potezali prije otvaranja, panično su počeli bježati s fantomkama na glavi i naoružani pištoljima.

- Prethodno su oko 8.40 sati pješice došli ispred te poslovnice koja se otvara dvadeset minuta kasnije. Umjesto prepada, doslovce su “poljubili” vrata i zbunjeno zastali. Kada su kroz staklena vidjeli radnicu banke s telefonom u rukama, valjda im je postalo jasno da poziva policiju pa su se dali u bijeg. Međutim, njihovim mukama tu nije bio kraj jer su se htjeli skriti u haustoru broj 45, u susjednoj ulici, ali su i tamo naišli na zaključana ulazna vrata, kažu očevici. Budući da su naoružani razbojnici potom umakli između zgrada, brojni policajci s dugim cijevima više od sat vremena su pretraživali svaki ulaz u tome naselju, što je izazvalo još veću uznemirenost, piše večernji list.

- U jednom trenutku smo dobili informaciju da su razbojnici utrčali u jedan od haustora. Za samo nekoliko sekundi pred ulazom su se stvorila četiri policijska kola s upaljenim rotacijskim svjetlima, a ubrzo su se pojavili i inspektori. Postojala je sumnja da se razbojnici kriju u jednom od haustora, čiji su krovovi povezani, morali smo blokirati sve ulaze i izlaze, ali nažalost ni to nije dalo nikakve rezultate, navode u policiji, napominjući da je ova pljačka unaprijed bila osuđena na propast jer očito neobaviješteni razbojnici nisu znali da su šalter-stakla ove banke neprobojna. Dok su “do zuba” naoružani policajci po pljusku tragali za pljačkašima, na glavnom semaforu u naselju Rosulje dogodio se vrhunac uzbuđenja zbog dvije eksplozije(!?). I stanovnici su počeli bježati u zaklon, ali se ubrzo ispostavilo da je, u nastalom prometnom kaosu zbog pljačke i poplave, dvojici vozača, koji su pokušavali upaliti svoje automobile, “puklo” iz auspuha. Od muke su se počeli i smijati. Zanimljivo je da opis pljačkaša odgovara opisu dvojice razbojnika koji su jutro ranije iz UniCredit banke u naselju Nova Varoš oteli više od 13.000 maraka.

www.vecernji.ba