FOTO  Kadeti HŠK Zrinjski pretučeni u Liska parku

tuča, HŠK Zrinjski

T.R (1994.) i T.T., obojica iz Mostara, napadnuti su nakon što su se vraćali iz škole, i ovo je drugi fizički napad na T.R. u posljednja dva tjedna. Po riječima Vlade Rogića, njegova sina je na istom mjestu 29. ožujka također fizički napala skupina mladića, ali taj slučaj nisu prijavili policiji.

Rogić je u izjavi za Fenu kazao kako ne zna točno što bi mogli biti motivi ovih napada, ali upozorava kako nije isključeno da napadi imaju za cilj podizanje nacionalnih tenzija.
Naime, njegov sin, koji inače trenira nogomet u selekciji kadeta Zrinjskog, prilikom oba napada prepoznao je pojedine počinitelje koji su, kako je Rogić naveo, nogometaši mlađih uzrasta Veleža te pripadnici navijačke skupine tog kluba.

"Prvi puta kada ga je napadnut, moj sin je prepoznao jednog člana kadetske selekcije Veleža. No taj slučaj nisam želio prijaviti policiji, već sam htio smiriti tenzije. Mislio sam da se neće ponoviti. No nakon jučerašnjeg napada, u kojem je moj sin opet prepoznao pripadnike Veležove navijačke skupine, morao sam reagirati, jer ovo zlo mora prestati, kazao je Rogić, navodeći podatak da je ovo ukupno četvrti fizički napad na kadete Zrinjskog u posljednjih mjesec dana.
 Kako je za naš portal izjavio Vlado Rogić, inače zastupnik u skupštini HNŽ on osobno će potaknuti sveobuhvatnu akciju kako bi se prvo uhitili i osudili vinovnici napada na mlade nogometaše HŠK Zrinjski, a zatim da se ovakvi slučajevi više ne događaju.


Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je da je policija upoznata sa spomenutim slučajem te je kazao kako su u tijeku operativne mjere na utvrđivanju činjeničnog stanja.

(Fena/hercegovina.info)