Javna bilježnica spriječila prevaru

 Javna bilježnica spriječila prevaru
Starica iz Pule zamalo je ostala bez stana kada su je na prevaru 29-godišnjak i 20-godišnjakinja na prijevaru odveli u javnobilježnički ured kako bi potpisali punomoć i ugovor.

Vremešna Puljanka mislila je da potpisuje ugovor o dobitku osobnog automobila u nagradnoj igri, no djelatnica u uredu primijetila je da se ugovor odnosi na prepisivanje stana, kao i da se navodi da je 88-godišnjakinja već primila novac za stan. Na sreću, ugovor nikada nije ovjeren i starici je spašen stan.

Neslužbeno doznajemo da je dvojac nekada živio u istoj zgradi u kojoj i starica, no s njom nema nikakvu obiteljsku vezu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su staricu prevarili 29-godišnjak i 20-godišnjakinja te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je dvojac počinio kazneno djelo prijevare, a da je 29-godišnjak počinio i kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Hina